Strefa logowania

zarejestruj się       przypomnij hasło

Dołącz do grona AutoPasjonatów!
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies. [zamknij]

Przepis na pyszną jagnięcinę

Blogi » opublikowano: 2020-11-23, zamieścił: demis

Przepis na pyszną jagnięcinę Baranina i jagnięcina to coraz popularniejsze w Polsce rodzaje mięs. Żeby dobrze się upiekły i były smaczne, niezbędne jest ich uprzednie zamarynowanie. Dlaczego marynowania mięsa jest tak ważne? No więc spełnia ono wiele istotnych funkcji, ale najważniejszą z nich jest nasycenie mięsa wspaniałymi aromatami składników marynaty – to tak będzie smakować gotowe danie. Dzięki długiemu leżakowaniu w przygotowanej przez nas marynacie mięso po przyrządzeniu będzie miało głęboki smak, który nie mógłby być osiągnięty jedynie poprzez krótkie przyprawienie. Jak przyrządzić marynatę do tego mięsa z naszego przepisu? Wszystkie odpowiedzi znajdziesz poniżej. Ważne, żeby jagnięcina pieczona była świeża i delikatna. Długie namczanie jej w marynacie i przyprawach zwiększa szansę na intensywną soczystość mięska po upieczeniu. 1. Na samym początku dokładnie umyj i osusz mięso, odkrój błonki i tłuste zgrubienia (możesz je zostawić, jeżeli nie będą Ci przeszkadzać w gotowym daniu). 2. W miseczce wymieszaj składniki marynaty: oliwę z oliwek, musztardę, miód, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Mięso dokładnie natrzyj marynatą w każdym miejscu i przełóż je do miski. Zawiń dokładnie folią spożywczą i zostaw w lodówce na całą noc. 4. Następnego dnia wyjmij mięso na godzinę lub dwie przed smażeniem, tak aby ociepliło się do temperatury pokojowej. 5. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek, dodaj pestki dyni i smaż mięso z każdej strony po 3–4 minuty, aż będzie miało złocistą skórkę, a dynia nada potrawie niepowtarzalnego aromatu. 6. W międzyczasie rozgrzej piekarnik na 180°C (góra–dół). 7. Gdy mięso będzie dokładnie podsmażone z każdej strony, przełóż je do naczynia żaroodpornego razem z marynatą, która została w misce. Wstaw do piekarnika na 30 minut. 8. Przygotuj wrzątek. Gdy woda się zagotuje, otwórz piekarnik i wlej do naczynia z jagnięciną tyle, aby mięso było przykryte z naddatkiem ok. 1 cm. Dalej piecz już bez przykrycia.
(0) (0) (0) (0) (0)
Tagi: przepisy

Komentarze

krzysztof12019: :o
2021-05-05 12:13:14

CzlowiekOkno11: Hej, współforumowicze! Dzisiaj chciałem podzielić się z Wami jednym z moich odkryć w sieci - strona internetowa o tematyce randkowej, która wyróżnia się spośród innych. Nie jest to zwykłe miejsce do poszukiwania randek, to coś więcej! Tutaj nie tylko znajdziesz potencjalnych partnerów, ale również ludzi o podobnych zainteresowaniach i pasjach. To takie miejsce, gdzie nie tylko szukasz kogoś do wspólnego spędzania czasu, ale także dzielisz się swoimi pasjami i zainteresowaniami. Odkryłem tę stronę, przeglądając internet Ogłoszenia Towarzyskie , i już po krótkim czasie zafascynowała mnie swoją różnorodnością i ciekawymi profilami. Znajdziesz tutaj ludzi z pasją do podróży, miłośników kuchni, czy też osoby uwielbiające aktywność fizyczną. Możliwości są naprawdę szerokie! Jeśli więc czujesz, że chcesz znaleźć kogoś nie tylko do randkowania, ale także do dzielenia się swoimi zainteresowaniami, to gorąco polecam odwiedzenie tej strony. Ja osobiście już znalazłem tu kilka interesujących osób i z niecierpliwością czekam na kolejne spotkania! Podzielcie się też swoimi doświadczeniami, jeśli już korzystaliście z tego serwisu Ogłoszenia Towarzyskie . Może razem stworzymy jeszcze lepsze miejsce dla nas wszystkich! Do zobaczenia online!"
2023-11-16 12:15:02


Komentarze mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy

Daj znać znajomym

Losowe Auta

  • szerszen
    szerszen
    szerszen
    Pojemność 1.6 Moc: 90
    Rodzaj paliwa: Pb+LPG Zamieścił: krzysiek121
  • Auto AszU
  • Fiacik
    Fiacik
    Fiacik
    Pojemność 0.9 Moc:
    Rodzaj paliwa: Pb Zamieścił: Mariusz
  • BETA
    BETA
    BETA
    Pojemność 1.6 Moc: 100
    Rodzaj paliwa: Pb Zamieścił: ziom12345.81
  • MINI Cooper
    MINI Cooper
    MINI Cooper
    Pojemność 1.6 Moc: 116
    Rodzaj paliwa: Pb Zamieścił: bartlomiejbe

Losowe Galerie

  • Polonez Caro

    Polonez Caro

    Zdjęć: 4
    Moje auto ;p

  • Zmiana układu hamulcowego - przygotowania, zaciski brembo

    Zmiana układu hamulcowego - przygotowania, zaciski brembo

    Zdjęć: 9
    Zaciski brembo :)

  • Bravo GT

    Bravo GT

    Zdjęć: 4
    Fiat Bravo JTD GT

  • Ford Fiesta

    Ford Fiesta

    Zdjęć: 1
    Moje małe autko

  • Audi 80 B4 2.0

    Audi 80 B4 2.0

    Zdjęć: 2
    Samochodzik


Kalendarz Imprez

 < < November 2024 > > 
Pn Wt Śr Czw Pt Sb Nd
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Shout Box

08:34:38 syed : d
11:03:16 Adams J : hii
21:56:05 Lil Bubba : he
21:56:07 Lil Bubba : y
21:56:07 Lil Bubba : y
11:06:11 Smith Media : Hi
11:06:22 Smith Media : https://technosmedia.com/
09:38:37 Części samochodowe : Części samochodowe
18:16:50 AmandaCarlson : game
14:30:59 Yuriy : witaj
06:27:26 krishanlakhiwal : hi
23:13:30 filmiarz : siema
13:36:52 geleziessportas : hi
05:51:11 Kane01 : hii
12:13:04 coinflip2 : https://flipacoinonline.us/
13:29:03 ScottishKiltTailor : https://scottishkilttailor.com
/
13:29:11 ScottishKiltTailor : https://scottishkilttailor.com
/kilt/men-kilts/fire-fighter-k
ilts
13:29:17 ScottishKiltTailor : https://scottishkilttailor.com
/kilt/men-kilts/working-kilts
13:29:26 ScottishKiltTailor : https://scottishkilttailor.com
/mackay-tartan-kilt-with-two-s
lash-pockets
Odznacz aby wyłączyć automatyczne
przewijanie okienka. Może
to być przydatne gdy próbujesz
odczytać starsze wiadomości a
automatycznie przewijające się
okienko utrudnia Ci to.

Zaloguj się aby pisać w shoutboxie,
zarejestruj się jeśli nie masz konta.
Copyright © AutoPasjonaci.pl 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone.